Panorama Naarden Vesting
Foto: Marcel Mickers

Activiteit Land­schaps­foto­grafie

De Kenniscommissie organiseert enkele keren per jaar voor de leden van de CFC een workshop, cursus of andere activiteit om de fotografische kennis en vaardigheden uit te breiden. De onderwerpen halen wij uit de resultaten van de onder de leden gehouden ‘ Enquête kennisbehoefte’. De samenvatting van de uitslag staat online.

Door de COVID-19 maatregelen zijn we in onze clubactiviteiten belemmerd. Daarom hebben we als kenniscommissie een onderwerp en werkvorm gekozen, waarvoor we geen fysiek contact met anderen hoeven te hebben.

In de enquête hebben veel leden aangegeven dat ze aan de slag willen met landschapsfotografie. Mogelijk vinden momenteel nog meer leden dit in deze tijd een prima onderwerp dat zich ervoor leent om buiten te zijn, te bewegen en gefocust je directe leefomgeving te observeren. Of om gewoon eens buiten je comfortzone te treden.

Doel van de activiteit Landschapsfotografie

  1. De leden van CFC Lek en Licht uitnodigen te fotograferen.
  2. Uitbreiden van fotografische kennis in het algemeen en van de landschapsfotografie in het bijzonder.
  3. Vergroten van de vaardigheid Selecteren van foto’s (hieraan gaan we in de toekomst meer aandacht besteden).

Voorbereiding

Jan Ros, bondsfotograaf en liefhebber van landschapsfotografie, heeft ons veel informatie gegeven; variërend van tips en trucs tot een lijst met uiteenlopende landschapsfotografen. Genoeg om geïnspireerd aan de slag te gaan. Uitgebreide inspiratieinfo staat online.

Uitvoering

  1. Meld je aan via het online formulier
  2. Maak landschapsfoto’s in het Rivierenland van de Betuwe.
  3. Stuur je 2 beste landschapsfoto’s uiterlijk 31 augustus 2020 in op onze cloud.

Opvolging

De ingezonden foto’s worden “besproken” door leden van de vereniging die daarvoor zijn aangezocht door de Kenniscommissie. Alle foto’s worden mèt de bespreking achter het wachtwoord op de website gezet, onder vermelding van de naam van de fotograaf. Hierdoor kunnen alle leden de resultaten zien en er van leren.

Inzenden

Vanaf het moment van publicatie tot uiterlijk 31 augustus 2020 kun je jouw beeld inzenden

De kenniscommissie
Gerdine, Eelco en Ton