screenshot-lightroomFoto: Marcel Mickers

Cursus Lightroom Basis

Binnen de CFC gaat het vaak over hoe we betere foto’s kunnen maken. De nabewerking komt daarbij echter minder ter sprake, terwijl daarin juist veel te winnen is. Misschien komt dat ook doordat programma’s, zoals Lightroom, zoveel mogelijkheden hebben dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

De Kenniscommissie gaat daaraan wat doen.

Speciaal voor de leden van onze vereniging gaat Lightroom expert Tom Reuvers ons in 3 online sessies de basisfuncties uitleggen. Hij bespreekt deze en laat de werking ervan life zien.

Programma

We organiseren op 2 februari, 16 februari en 2 maart de cursus Lightroom Basis door middel van een webinar. Drie dinsdagavonden van 20.00 - 21.30 uur.

  • Les 1 Importeren en organiseren
  • Les 2 Ontwikkelen/bewerken
  • Les 3 Ontwikkelen/bewerken met lokale gereedschappen en exporteren

Na afloop ontvang je een hand-out waarin alle behandelde functies beschreven zijn. Ook kan je de webinars tot drie weken erna terugkijken.

Tom Reuvers stuurt je de onbewerkte RAW-bestanden die hij in de les gebruikt en de bestanden zoals hij die heeft bewerkt. Hierdoor kan je, met het onbewerkte RAW-bestand oefenen en jouw bewerking vergelijken met die van Tom.

Na deze basiscursus gaan Marcel Mickers en Luc Schaap, in een aantal sessies verdeeld over 2021, dieper in op enkele Lightroom functies.

Kosten

De totale kosten zijn slechts € 30, waarvan de vereniging de helft voor haar rekening neemt. Voor slechts €15 leer je omgaan met Lightroom. Maak gebruik van deze gelegenheid.

Voor wie

Deze cursus is gericht op alle gebruikers van Lightroom 5 en 6 en Lightroom Classic. Hoewel hierin de basis van het programma wordt behandeld, is er ook voor gevorderden genoeg op te pikken. Ook voor de gebruikers die nog geen Lightroom gebruiken, maar dit wel van plan zijn, is dit een mooie gelegenheid om in te stappen. Het is wel handig om dan over Lightroom te kunnen beschikken om te kunnen oefenen.

Inschrijven

We hebben een minimaal aantal deelnemers nodig om de cursus door te laten gaan. Dit aantal moet op 31 december gehaald zijn. Wil je deelnemen schrijf je dan direct in via het online formulier.

Na het inschrijven maak je €15 over op de bankrekening NL31 RABO 0141 3830 11 ten name van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht. Vermeld daarbij: Webinar Lightroom

Na ontvangst hiervan krijg je vóór aanvang een persoonlijke/unieke inlogcode voor het volgen van de drie webinars. Deze is in iedere browser en op ieder apparaat te openen.

Heb je vragen, stuur een mail of bel even met Ton Stad.

De kenniscommissie