Bijeenkomst 1 februari 2020

We mochten alweer een nieuw aspirant-lid verwelkomen. We hebben nu 54 leden.

Rondvraag

In de rondvraag meldde Yvonne van Gils dat in de wijk Parijsch de viering van het twintig-jarig bestaan van de wijk voorbereid wordt. Men denkt aan een fotoproject met expositie, waar mogelijk ook de CFC voor zal worden uitgenodigd. Nader bericht volgt.

118 Tom ontluiken 1000br

Inspiratieopdracht

Tom kondigt het volgende thema aan. Zo lijkt het althans; ik heb de dia in de foto geshopt, want mijn GSM kan die contrasten natuurlijk nooit aan... ;-)

Tom liet de resultaten zien van het inspiratie-project 'Feest' en benadrukte wederom dat het verstandig is je naam in de bestandsnaam van je files te zetten en in de exif van je foto's. Hij moet iedere ronde puzzels oplossen van leden die naamloze foto's inzenden. Hij beveelt aan, de eerste vier letters van de bestandsnaam te laten bestaan uit je eerste voorletter, gevolgd door drie letters van je achternaam, waarna je je eigen systeem van ordening kunt toevoegen. Jan Jansen zou dus kunnen bedenken: JJAN2020-02-01-4567.jpg (of zo).

De volgende keer is het thema 'Ontluiken'. Voor de details zie de nieuwsbrief.

Bondsfotowedstrijd

118 bart luc 1000br
Bart Tielens en Luc Schaap buigen zich over de details.

Onze inzending voor de Bondsfotowedstrijd kende 45 foto's als grondstof. We scharrelden langs de opnamen met scorebriefje in de hand.

Dit was de laatste keer dat we deze selectiemethode hanteren; de volgende keer zal een jury de selectie voorbereiden en motiveren. Uit de enquête bleek immers dat die methode de voorkeur verdient. De Wedstrijdcommissie heeft dus nog wat voorbereidingen te treffen!

 

118 barista Mario 1000br
Barista Mario rapporteert dat zowel het schenken als het betalen van de koffie sneller gaat als er iemand bij staat. Goeie actie, Mario!

Fotobespreken

In de pauze van de BFW-selectie leidde Yvonne van Gils met Luc Schaap het fotobespreken met een nieuwe werkvorm: afdrukjes in groepen bespreken, vervolgens op het scherm tonen waarbij een woordvoerder de commentaren van de groep samenvat, gevolgd door enige discussie. Maximaal twee minuten per foto!

De volgende keer hebben we een vervolg van de fotobespreking op de agenda, een praktijkmoment 'ken je camera' en een 15-minuten-presentatie over de goed voorbereide aanpak van een fotoproject. Hou de nieuwsbrief op je mail in de gaten.

O ja, de penningmeester meldt dat 43 van de 54 leden hun contributie betaald hebben. Hint.

Tot de volgende keer,

Kees Molders