Bijeenkomst 11 januari 2020

Zo, de kop is er weer af. We verwelkomden twee nieuwe aspirant-leden.

In de rondvraag werd opgeroepen om vooral je pasfoto op de website te vernieuwen (nog steeds vijf blanco!!); Bart Tielens vertelde kort over de inzending voor de Bondsfotowedstrijd.

We hebben verder op zaterdag drie dingen gedaan.

115 P1050685 2000
foto: Kees Molders

Marcel Mickers heeft een (vrij technische, maar blijkens het handopsteken goed 'volgbare') inleiding gehouden over het jpg-formaat. De voor- en nadelen, het nut en de beperkingen kwamen allemaal voorbij.

Vervolgens hebben we ons onder leiding van Bart Tielens gewijd aan het fotobespreken.

 

115 P1050688 2000
foto: Kees Molders

In de pauze werd door onze huis-barista koffie geschonken. Omdat het nog een béétje nieuwjaar was aten we daar koeken bij die door het Weescafé niet ten onrechte 'molenstenen' worden genoemd.

 

115 P1050690 2000
foto: Kees Molders

De resultaten van de enquête werden namens het bestuur gepresenteerd door Marcel Mickers. Het bestuur had vragen gesteld over de meest gewenste omvang van de club en over de meest geschikte avond voor extra bijeenkomsten (denk aan fotobespreken of cursussen). Verder over het meedoen aan wedstrijden en de manier van jureren en selecteren. En over de populairste activiteiten. De respondenten hadden uitgebreid commentaar geschreven als vrije tekst. We zullen die reacties onder elkaar zetten zodat de leden die kunnen lezen; uiteraard worden ook de scores van de aankruis-mogelijkheden getoond.

 

Volgende bijeenkomst op 1 februari, dan in ieder geval de resultaten van de inpiratie-opdracht van Tom: Feest! en de selectie voor de Bondsfotowedstrijd.