113 beste club
Nog even en de jury kan de stemmen gaan tellen...

Verslag bijeenkomst 2 november 2019

Selectie voor de beste club (afdelingswedstrijd)

Bart, Hans en Klaas hebben de selectie voor De Beste Club voorbereid. Er waren slechts achttien inzendingen, wat meteen de discussie deed losbranden hoe belangrijk we wedstrijden vinden. Welke belemmeringen de leden misschien voelen om werk mee te brengen en hoe we het meebrengen kunnen stimuleren.

Er is nog te veel schroom om werk mee te nemen en aan bespreking te onderwerpen. Raar, voor een fotoclub. We willen er verandering in brengen. De makers van de geselecteerde foto’s hebben afspraken gemaakt over aanleveren van beelden en maken van passe-partouts.

Project: Zelfportret

Omdat Tom twee afspraken op dezelfde ochtend had stond zijn onderwerp als eerste op de agenda: het vervolg op het ‘paprika’-project en het stoelproject. Zelfportret gaat over jou. Door jou, het mag ook een selfie zijn. Wees creatief, heb humor en zelfspot, wees brutaal. Alles mag.

Kijk voor alle details op Project: zelfportret

113 Milou maandelijkse uitdaging
Net voordat Marcel voor een totale zonsverduistering zorgt, begint Milou aan haar presentatie

Maandelijkse Uitdaging

Milou deed in een 15-minutenpresentatie verslag van de verrichtingen van de themagroep Maandelijkse uitdaging. Bestaande uit Angela, Arno, Joyce, Paul, Silvia, Theo, Yvonne en Milou.

Het doel was beter leren kijken. Dit werd geoefend door individueel, maandelijks aan de hand van een thema/opdracht, binnen een kilometer van huis foto’s te maken.

De resultaten werden in de woonkamer op scherm getoond en samen besproken. Alléén die foto’s kwamen in de eregalerij, die voldeden aan de opdracht, daadwerkelijk in die maand waren gemaakt, en die gemaakt waren in die ene kilometer.

Milou vertelde dat de deelnemers daarbij onderling streng waren, smoesjes werden niet geaccepteerd. De belangrijkste lessen gingen over het scala aan mogelijkheden dat bij iedere opdracht is te verzinnen, steeds veranderend licht, beter kijken en daardoor nieuwe interessante plekken in je eigen omgeving ontdekken, en leren omgaan met het lastige van een bekende en uit fotografisch oogpunt misschien wel saaie omgeving. De foto’s staan online bij foto milou.

113 Gerdien fotobespreken
Gerdien aan de leiding

Fotobespreken

We hebben weer een flinke deuk geslagen in de voorraad te bespreken foto’s. De bespreking ging onder leiding van Gerdien geanimeerd; er was voldoende tijd en actieve deelname aan het gesprek. Er zijn nog foto’s ter bespreking in voorraad, maar omdat ‘steeds dezelfde’ leden inzenden, worden met name de wat terughoudende leden gevraagd hun beelden in te sturen. In de marge van de bijeenkomst is nog druk gefilosofeerd over stimulering van inzending… Let op de nieuwsbrief voor de instructies!

Enquête

Het bestuur heeft besloten een kleine enquête te houden onder de leden met vragen over lidmaatschap, activiteiten, wedstrijden en jureren. Hij wordt aangekondigd in de nieuwsbrief. Inzenden gaat elektronisch en kost niet veel tijd. Vul vooral de ‘vrije velden’ in met je mening over ongeveer alles!

Vriendelijke groet:
Kees Molders