Image placeholder
Foto: Joyce Elshout

Impressie bijeenkomst 27-01-2024

Er zijn 39 leden aanwezig op alweer de tweede bijeenkomst in 2024. Luc Schaap heet iedereen welkom.

Rondvraag

Kees Molders wijst iedereen op de workshop ‘selecteren’ die op het programma staat voor 10 februari. Het belooft weer interessant te worden, mis het niet!

Ineke Mighorst attendeert liefhebbers op de open dag van fotostudio Frank Doorhof op 4 februari. Geïnteresseerd in fotografie en modelfotografie? Kijk dan hier.

Arno Elshout herinnert leden aan het betalen van de contributie. NIet vergeten!

2Untitled
Foto: Jimmy Nelson

Starter

Ineke Mighorst kwam in aanraking met het werk van Britse fotograaf Jimmy Nelson . Hij kwam in zijn jeugd door het werk van zijn vader (Shell) in aanraking met andere culturen. Na een moeizaam verblijf op een kostschool reisde hij op zeventienjarige leeftijd naar Tibet. Na terugkeer werden zijn foto’s gepubliceerd door de Engelse National Geographic, wat leidde tot internationale bekendheid.

In 2010 startte Nelson met zijn grootste project tot dan toe: Before They Pass Away  Drie jaar lang reisde hij de wereld rond en fotografeerde hij 35 inheemse stammen in onder andere Europa, Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Australië. Nelson verbleef lange tijd in deze gemeenschappen om zo vertrouwen te winnen. Ineke toont enkele van zijn gestileerde foto’s waarop mensen vol trots poseren voor de fotograaf. In een TED conferentie beschrijft Nelson zijn werkwijze.

Bondsfotowedstrijd

Log in om de afbeelding te bekijken

Cristhel Ros presenteert de inzending voor de Bondsfotowedstrijd. Een mooie evenwichtige serie. De wedstrijdcommissie heeft in overleg met de selectiecommissie besloten dat in vervolg nog maar één foto per fotograaf kan worden ingezonden voor wedstrijden. Zo ontstaat er meer ruimte voor deelname van meer leden.

Inspiratie-opdracht ‘hout’

Tom Meerman presenteert met zijn aanstekelijk enthousiasme de inzendingen voor de inspiratie-opdracht ‘hout’. Er waren weer veel en heel diverse inzendingen.

Doe je de volgende keer ook mee? De opdracht is dan: ‘appel’. Alles kan, alles mag, laat je inspireren.

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Fotobespreken

Er zijn weer diverse series en losstaande foto’s ingezonden voor bespreking. Gelukkig hebben we daar alle tijd voor. Boeiend om het werk van zoveel fotografen voorbij te zien komen. Het bespreken blijft leerzaam.

Volgende bijeenkomst: 10 februari

IMG 0808
Foto:Arno Elshout