Image placeholder
Foto: Jan Gruiters

Impressie bijeenkomst 17-9

De ledenbijeenkomst heeft dit keer het karakter van een werkplaats. In de centrale hal van de Salaamander zijn vijf mini fotostudio’s ingericht, compleet met flitslicht, reflectiescherm en achtergronddoek. Er zijn zelfs twee modellen beschikbaar, Noortje en Mourad zijn bereid zich deze ochtend te laten fotograferen. Luc Schaap heet de aanwezige 25 leden welkom.

Dwalen in menu’s

Kees Molders opent de workshop met een korte opfrisser over het belichtingskwadrant. Naast sluitertijd, diafragma en ISO-waarde is er ook nog het omgevingslicht, samen bepalen deze factoren de hoeveelheid licht op de sensor. En met die factor omgevings-(flits)licht gaan we vanochtend aan de slag.

De aanwezige leden experimenteren in groepjes met de belichting. Er wordt in menu’s gedwaald, met instellingen gestoeid, en al doende geleerd. En een prettig bijeffect is dat de leden elkaar veel spreken en beter leren kennen.

Foto 1
Foto: Jan Gruiters; Model Noortje
Foto 2
Foto: Jan Gruiters; Model Caro

Leerzame ochtend.

De tijd vliegt om. De opkomst is deze ochtend wat lager dan normaal. Er zijn leden op vakantie of verhinderd. En misschien zijn er ook wel leden die zich hebben laten afschrikken door de techniek. Jammer, want het was een leerzame ochtend, ook voor leden die hun camera verder willen ontdekken. Dank aan Kees en alle mentoren en ook dank aan de modellen.