Marcel Mickers MG 4483 1500 INTRO
Foto: Marcel Mickers

Inspiratieopdracht: Eten

Een dagelijkse en vaak onbewuste bezigheid. We gaan er nu bewust mee aan de slag.

Enkele inspirerende gedachten

  • Eten (het werkwoord) is de activiteit van het tot zich nemen van voedsel. De term eten (het zelfstandig naamwoord) wordt ook gebruikt voor de substantie die gegeten wordt.
  • Mensen en dieren dienen geregeld voedsel tot zich te nemen om er energie en bouwstoffen voor het lichaam uit te halen. De aanleiding is meestal een gevoel van honger.
  • Het eten gebeurt door het voedsel in te nemen via de mond (of bek bij dieren, snavel bij vogels).
  • In westerse culturen wordt het eten meestal verdeeld in kleine hapklare porties. Warme maaltijden eet men in de regel met mes en vork. Soep wordt naar binnen gelepeld . In sommige landen wordt met eetstokjes gegeten.
  • Handzaam voedsel zoals een appel wordt vaak met de hand vastgehouden om er met de voor- en hoektanden een beet van te nemen.
  • Elke maaltijd heeft een eigen karakter die bepaald is door haar culturele ontwikkelingen en lokale gewoonten. Zo kan elke maaltijd bestaan uit koude en/of warme gerechten.

Wanneer

Op zaterdag 11 september 2021 worden de resultaten, voorzien van uitgebreid commentaar door Tom Meerman getoond. Om dit mogelijk te maken moeten alle foto's op 9 september 2021 binnen zijn.

Aanleveren

Lever jouw mooiste resultaten aan via onze cloud. Zorg ervoor dat je jouw naam én het onderwerp ("eten") in de bestandsnaam opneemt. Zo hoeft Tom niet te zoeken wie de credits mag ontvangen.

Smakelijk,...eh...succes!