Image placeholder

Maak kennis met Caro Dijkman

Wie is Caro Dijkman? Zij is 54 jaar, woont sinds 2003 in Culemborg, aan de rand van de wijk Molenzicht. Is grafisch ontwerper en werkt  vanuit huis (ZZP’er). Zij heeft een gezin: man, 2 zonen, die beide in Groningen studeren.

Caro is geboren in Roden (Drents-Groningse grens). Op haar 8ste verhuisd naar Leersum. Daar woont haar moeder nog steeds. In de stad Utrecht de grafische school gevolgd.

Zij fotografeert al haar hele leven, maar hobbymatig. In Corona tijd is zij meer gaan fotograferen; vaak vogels. Haar man is een vogelaar, vandaar. Voor het starten van de werkdag, doet zij ’s-ochtends een “rondje dijk”, meestal gaat het toestel mee. Recent nog 4 ijsvogels gezien, goed zichtbaar en heel bijzonder, maar net de camera niet meegenomen. Dus: standaard je toestel meenemen!

Landschappen en natuur zijn favoriet, maar ook architectuur en inzoomen op details. Ter afwisseling van het werk, werkt zij 1 ochtend in de week als vrijwilliger in de historische moestuin van Bartimeus in Doorn (gaat zij op de fiets naar toe). Zij tuiniert, tennist en fietst.

Via Yvonne van Gils is Caro bij de fotoclub gekomen. Wat op de foto-ochtenden wordt aangeboden en besproken, vindt zij interessant; vooral het bespreken van je foto’s met elkaar is leerzaam. Het aanbod voldoet aan haar verwachting en de frequentie is goed. Erwin Olaf vindt zij een intrigerende fotograaf.

Wat zijn haar mooiste foto’s? Foto’s gemaakt tijdens een reis door Guatemala zijn favoriet; zij hangen in de woonkamer. Voordat zij kinderen kregen, hebben Caro en haar man veel gereisd. Onder andere fietsvakanties (in Europa). Volgend jaar is een fietstocht van een halfjaar gepland; van Istanbul naar de Noordkaap (wel met aanpassingen vanwege de oorlog in de Oekraïne). Een mooi vooruitzicht en ook spannend.

Tekst: Eveline Brand