Image placeholder
foto: Thea de Goede

Maak kennis met Hans du Chatinier

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben begonnen bij de marine als vrijwilliger, maar dat was geen succes. Daarna heb ik o.a. bij een reclamebureau de inkoop van ruimte in de media gedaan en later ook nog bij een uitgeverij op de advertentie-afdeling gewerkt. Ik woonde voor mijn werk in Alphen aan de Rijn, lekker centraal tussen Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Na mijn pensioen zijn wij naar Ossendrecht gegaan en in 2007 zijn wij in Culemborg komen wonen.

Sinds wanneer fotografeer je?

Ik fotografeer al heel lang om herinneringen te maken: reisjes, vakanties, uitjes. Ik begon met een Agfa Clack en daarna kreeg ik een tweeogige spiegelreflexcamera van Yashica. Nu fotografeer ik met een Sony RX10 met een 24-600 mm lens en een Sony Alpha met een 24-70 mm lens.

Hoe ben je bij de fotoclub gekomen en wat vind je van de clubochtenden?

Na het overlijden van mijn vrouw Silvia zocht ik nieuwe contacten en door mijn hobby kwam ik al snel bij de fotoclub uit. Ik heb het op de clubochtenden heel erg naar mijn zin en de opdrachten vind ik erg leuk om te doen. Ik fotografeer graag zelfstandig.

Wat voor soort foto’s maak je graag?

Het leukst vind ik straatfotografie, onderweg, op vakantie. Ik laat me graag verrassen door wat ik tegenkom.

Wanneer ben je tevreden met je foto’s?

Ik ben nooit tevreden met het resultaat, maar het doen geeft mij al genoeg plezier. Bewerken doe ik alleen om iets nog mooier te laten uitkomen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ga graag naar fototentoonstellingen. Ik ben bijvoorbeeld net naar het Nederlands Fotomuseum geweest naar een expositie van Johan van der Keuken.

Ben je bereid actief te zijn voor de fotoclub en zo ja, wat zou je kunnen doen?

Door mijn leeftijd kan ik niet meer heel actief meedoen, maar de jaren in de Activiteitencommissie vond ik erg leuk en ik ben altijd bereid om losse klusjes te doen.

Tekst: Thea de Goede, februari 2023