Image placeholder
Foto: aangeleverd

maak kennis met Jolande Bastmeijer

Ik ben 58 jaar en ik woon met mijn man Jos in Ingen tussen de appelboomgaarden met mijn hond en twee katten. Ik heb twee volwassen kinderen en sinds kort een kleinzoon. Sinds anderhalf jaar ben ik directeur van de Luc Stevensschool in Utrecht, een school voor kinderen met leer- en gedragsproblemen. Naast fotograferen houd ik van lezen, met de hond wandelen, kamperen met ons VW-camperbusje en uit eten gaan.

Sinds wanneer fotografeer je?

Mijn vader was een fanatieke fotograaf. Van jongs af aan ben ik gewend om te poseren en de donkere kamer vond ik altijd fascinerend. Rond mijn 15e jaar kreeg ik zelf een Nikon camera. Twintig jaar geleden deed ik een fotografiecursus en sinds die tijd maak ik ook andere foto’s dan familie- en vakantiekiekjes. Nu heb ik een Fujifilmcamera met een 16-55mm lens en een 35mm lens.

Hoe ben je bij de fotoclub gekomen?

Ik ben lid geworden van de fotoclub in Tiel omdat ik meer uitdaging zocht. Toen dat clubje erg klein werd ben ik naar Culemborg gekomen. Hier heb ik al veel enthousiaste leden ontmoet en ik leer er veel.

Heb je een voorkeur voor bepaalde genres in de fotografie?

Op dit moment maak ik graag foto’s in de natuur met een lange sluitertijd. In het algemeen vind ik reis- en straatfotografie leuke onderwerpen, maar ik ben zelden tevreden over mijn foto’s. Ik wil graag nog beter leren om op beeld te krijgen wat ik in haar hoofd heb, maar dat blijkt moeilijk.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Vooral van Instagram, bijvoorbeeld de groepen Fujifilm en Long exposure.

Ben je bereid om actief te zijn binnen de fotoclub en zo ja, wat zou je willen doen?

Ik zou in de toekomst wel iets willen doen, maar nu heb ik daar nog geen tijd voor. Ik ben wel contactpersoon voor de themagroep Straatfotografie.

Tekst: Thea de Goede.