Image placeholder
Foto: Thea de Goede

maak kennis met joop van der linden

Wie is Joop?
Ik woon sinds 1998 in Geldermalsen met mijn partner Janske. Ik ben geboren in Delft en zat op de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam met als specialisatie vormgeving en architectuur. Na korte tijd als technisch tekenaar heb ik vooral in de automatisering gewerkt, o.a. bij een bank en bij IBM. Ik ben graag creatief bezig en ik ben zeer geïnteresseerd in archeologie en speciaal in de bouwkunst in de Oudheid. Tijdens vakanties bezoek ik opgravingen en daar maak ik fotoboeken over.

Sinds wanneer fotografeer je?

Het fotograferen leerde ik van mijn vader, die heel veel fotografeerde. Op mijn 16e heb ik zelf een Praktica gekocht. Op vakanties fotografeer ik nu met een Sony compactcamera en als ik met de auto ben neem ik mijn Canon met verschillende soorten lenzen mee.

Hoe ben je bij de fotoclub gekomen?

Na mijn pensioen zocht ik een fotoclub. De club in Geldermalsen was toen net opgeheven en zo kwam ik al snel in Culemborg terecht. Ik vind het fijn dat ik steeds meer mensen leer kennen en zit nu bij de themagroep Landschapsfotografie. Straatfotografie vind ik ook leuk, maar vooral in de zomer. Ik doe graag mee aan de foto-opdrachten, omdat die je dwingen heel bewust te fotograferen. Ook het bewerken van foto’s, het technische gedeelte, vind ik leuk.

Ben je bereid om actief te zijn binnen de fotoclub en zo ja, wat zou je kunnen doen?

Ik wil de fotoclub helpen bij de automatisering van de website en heb daarover al contact gehad met Marcel.

Tekst: Thea de Goede