Image placeholder

Maak kennis met Stef van Gelderen

Stef, op dit moment 62 jaar, heeft als aspirant lid een aantal bijeenkomsten van onze fotoclub bijgewoond, voordat hij besloot definitief lid te worden.

Hij vertelt dat hij 37 jaar bij de NS heeft gewerkt, als machinist. Een mooie baan, waar hij zich voor meer dan 100% heeft ingezet. Hij heeft topprestaties geleverd, onder zware werkdruk, maar altijd met hoge veiligheidsscores. Kortom, machinist zijn was zijn lust en zijn leven.

Totdat hij na een aantal “incidenten met personen op het spoor”, geconfronteerd werd met PTSS. Een terugkeer als machinist was niet meer mogelijk. Er kwam een einde aan zijn carrière. Het verlies van zijn geliefde werk probeert hij een plek te geven. Dit gaat met vallen en opstaan. Bezig zijn met fotografie doet hem goed. Vandaar ook zijn aansluiting bij fotoclub Lek en Licht.

 ARW1531 DxO 1
Foto: Stef van Gelderen

Hij komt op de fiets uit Geldermalsen naar onze bijeenkomsten. Qua onderwerpen is zijn interesse divers en breed. Hij werkt met verschillende camera’s. Eén van zijn mooiste, recente foto’s, heeft hij gemaakt op de markt in Culemborg, tijdens Culemborg Blues. Wat hij wel een interessant thema vindt voor een volgende bijeenkomst is “de vrouw/man van, qua fotografie, in de schaduw van een bekende fotograaf (bijvoorbeeld Ton Meerman)”.

Stef, fijn dat je bij onze fotoclub bent gekomen en goed dat wij je door dit interview beter leren kennen.

Tekst: Eveline Brand